Strandok Pafosz környékén

Pafosz környékén számtalan jó strand található, ahol lehet napozni, úszni és különböző vízisportokat űzni. Ezek a strandok homokosak, de nem túl hosszúak, viszont nagyon szép tiszta a víz.

A mi toplistánkon a következő Pafosz környéki és pafoszi strandok szerepelnek:

Corallia Beach: ez az azonos nevű hotel mellett található és nyaranta elég zsúfolt, különösen kedvelik a kisgyerekes családok. A víz itt sekély és nagyon kellemes a hőmérséklete is. A strand természetesen kékzászlós, lehetőség van napernyő és napágy bérlésére is, ennek az ára 2 euró/darab. Köszönhetően a hullámtörő sziklának a hullámzás itt nem olyan erős, még szeles időben sem.

IMG_4481

Coral Bay

Coral Bay

Szintén nagyon jó strand és viszonylag hosszú is. A víz itt még sekélyebb és melegebb, mint a Corallia Beach-en. Régen arról volt híres, hogy a homok csodálatos korallszínű volt, mára már csak néha lehet látni. Jól felszerelt strand ez is, különféle vízisportokat itt is ki lehet próbálni, valamint kávézó/söröző beach bar is van a parton. Rengeteg napágy és napernyő van a parton és főszezonban eléggé zsúfolt.

Lemba Community Beach

Kotsias Beach - Lemba - Sandy Beach

Kotsias Beach – Lemba – Sandy Beach

Sandy Beach

Sandy Beach

A Coral Bay felé vezető úton – ha Pafosz irányából jövünk – egy Sandy Beach nevű táblát keressünk, mert ott kell balra fordulni. Mivel Cipruson mindennek több neve van (hogy még jobban összezavarodjon az ember), ezért ezt a strandot a következőképpen is hívják: Kotsias Beach vagy Lemba Community Beach.
Nyugodt hangulatú homokos strand, amit kevesebben látogatnak, viszont itt nagyon vigyázni kell az ún. rip áramlatokra, amelyek veszélyesek lehetnek az úszókra nézve. Táblák is jelzik ezt a parton. Mivel hullámtörő nincs, ezért gyakran találkozhatunk itt nagy hullámokkal.
Természetesen lehet napernyőt és napágyat bérelni és van életmentő is a parton. A vízisportok közül a szörföt próbálhatjuk itt ki. Ha megéhezünk vagy megszomjazunk, van egy beach bar is.

Alykes Beach
Alykes Beach homkos tengerpartja Kato Pafosz turistanegyedéhez közel található, a Poseidonos Avenue mellett. A strand közelében még van egy buszmegálló is, így bárhonnan könnyen megközelíthető. A tenger szép tiszta itt, a strandot minden nap takarítják.
Különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk itt és minden év áprilisától októberéig életmentő is van a parton. A közelben sok hotel és étterem található.

Faros – Lighthouse Beach

Faros - Lighthouse Beach

Faros – Lighthouse Beach

Lighthouse Beach kölcsönző

Lighthouse Beach kölcsönző

Faros Beach egy nagyon hosszú, homokos tengerpart Pafosz nyugati végében. Könnyen megtalálható a strand, nem messze tőle van buszmegálló is. A Malltól kb. 10 perc sétára található. Lehet napernyőt és napágyat is bérelni. Különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk, valamint van egy strandröplabdapálya is. A part tiszta és víz minősége jó. Életmentő is van a strandon. Természetesen mosdó és zuhanyzó is rendelkezésünkre áll.
A parton található beach bárban vehetünk ételt és italt is. Egy kis játszótér is van a parton.

Geroskipou Municipal Beach
Geroskipouban található ez a nagyon hosszú, homokos strand. Több partszakaszból áll, van kiépített és kevésbé kiépített része. Állami és helyi támogatással modern beach bárokat (250-300 méterenként), mosdókat és zuhanyzókat építettek ebben az évben (2018 nyara). Terveznek még ide játszóteret, parkolót és fákat is fognak ültetni, hogy árnyasabb legyen a part.

 

Geroskipou Beach

Geroskipou Beach

A partszakasz 2 strandja már megkapta a kékszázlós minősítést, most várják a harmadikat. Az egész tengerparton hullámtörőket építettek, így már sokkal biztonságosabb itt a fürdőzés is.A legkevésbé kiépített része egy kisebb kőfejtő mellett található, itt a part köves/homokos.
Ha Pafosz irányába haladunk visszafelé, akkor ott már egy életmentő torony is található a parton, valamint napágy és napernyő bérlés. Van mosdó, zuhanyzó és parkoló mozgássérülteknek. Számukra is akadálymentesítették a partot. Ezt a strandot a
Riccos Beach-ként szokták emlegetni.  

Geroskipou Beach

Geroskipou Beach

Geroskipou strandja

Geroskipou strandja


Geroskipou következő strandja az Atlantida Beach, ahová helyi buszjárattal is ki lehet jutni. Mint minden parton itt is lehet napernyőt és napágyat bérelni, különböző vízi sportok is elérhetőek. Életmentő is van a parton. Jól felszerelt strand, de viszonylag kicsi. Van egy apró homokos partja és füves része is, ahol napágyak vannak. Mosdó és zuhanyzó is van itt és megkapta a kékszázlós minősítést.   

Atlantida Beach

Atlantida Beach bejárata

Atlantida Beach

Atlantida Beach – Geroskipou

Atlantida Beach partja

Atlantida Beach partja

Luna Park

Luna Park

Parkolója nagy és ha megéhezünk, akkor a beach bárjában ehetünk és ihatunk, de van egy Atlantida Fish Tavern nevű étterem is közvetlenül a strand közelében, ahol finom halételeket szolgálnak fel. A strand mellett fekvő út túloldalán egy Luna Park nevű szórakoztató park ahová este elvihetjük a gyerekeket is. Nyaranta pár alkalommal beach partykat is tartanak itt.

Paphos Municipal Baths Beach

Kato Pafosz városi strandja

Kato Pafosz városi strandja

Kato Pafosz strandja a városközpontban

Kato Pafosz strandja a városközpontban

Pafosz városi strandja a Municipal Baths Beach Kato Pafosz szívében, ami megkapta a kékzászló minősítést. Eléggé nyüzsgő hely, tehát, aki szeretne egy kis nyugalmat, az ne ezt a strandot válassza. Egy kőhajításnyira van az üzletektől, éttermektől és bároktól. Napernyő- és ágy bérlésére is van lehetőség. Van zuhanyzó és mosdó is. A partot itt lebetonozták.

Pachyammos Beach

Pachyammos Beach

Pachyammos Beach

Pachyammos Beach

Pachyammos Beach

Pachyammos Bay egy keskeny, homokos partszakasz, ahol néhány szikla is található. Kato Pafoszon a hotelek előtt fekszik, a Poseidonos Avenue közvetlem közelében. Jól megközelíthető a városból. Annak ellenére, hogy nem túl nagy strand, szép tiszta, takarítják is. Életmentők is vannak ezen a viszonylag kicsi partszakaszon.
Homkos és apróköves a part és lehet napágyat, napernyőt bérleni. Különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk. A Suite48 Grill & Lounge Bar – nagyon kellemes étterem – is erre a strandra nyílik.

Suite48 kiülős, strandolós része

Suite48 kiülős, strandolós része

Suite48 mellett fekvő strand

Suite48 mellett fekvő kis strand

Vrisoudia II Beach
Kato Pafoszon található homokos strand, amit sziklák vesznek körül. Jól felszerelt strand és könnyen megtalálható. A víz minőségét rendszeresen ellenőrzik. Lehet itt is napernyőket és napágyakat bérelni. Életmentők is vannak a parton. Bárok, étteremek és szálláshelyek is vannak a közelben.

SODAP – Municipial Beach

SODAP Beach

SODAP Beach

SODAP Beach

SODAP Beach

Ez a strand az Alexander the Great hatalmas szálloda után található, az ALOE hotellel szemben. A part homokos, van mosdója és zuhanyzója is. Nagyon közel található Kato Pafosz központjához.

Venus Hotel strandja

Venus Hotel melletti strand

Venus Hotel melletti strand

Venus Hotel Beach

Venus Hotel Beach

Venus Hotel Beach

Venus Hotel Beach
Sokak által kedvelt homokos strand a
Tombs of the King úton, a Lidl üzlettel szemben, ahová nem túl régen hullámtörőt is építettek, így sokkal biztonságosabbá vált az úszás, mert itt is vannak ún. rip áramlatok.

A víz sekély, így gyerekekkel is nyugodtan lehet itt fürödni, különleges kék színe van. Napágyat nem lehet bérelni, csak a hotelnek van. Viszonylag kicsi a part, de nem túl zsúfolt.
Videó a Venus Beachről

Ezek tehát a legnépszerűbb pafoszi és Pafosz környéki strandok. Biztos megtaláljátok a kedvetekre való helyet.
Jó strandolást kívánunk!