Kirándulás Pafosz környékén – Edro III hajóroncs

Érdekes kirándulásokat szervezhettek Pafosz környékén, mert szerencsére számos látnivaló akad. Ezek közé tartozik az Edro III nevű hajóroncs, ami 2011. december 7-én St. George (Agios Georgios) falu közelében futott zátonyra. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg és semmilyen természeti katasztrófa sem következett be. Az egész legénységet a szigeten állomásozó brit légierő mentette ki.

A hajótörést a rossz időjárási viszony – decemberben már eléggé viharos a tenger Cipruson is – és technikai probléma okozta. Az Edro III egyébként albán tulajdonban volt és Sierra Leone-i zászló alatt közlekedett.

Az elmúlt 7 évben nagyon közel sodródott a parthoz, de kivontatása olyan sokba kerülne, hogy inkább ott hagyták, ahol van. Így viszont sokan járnak ki fényképzeni a hajóroncsot. Sok esküvői fotó is készül ott, bár nekem egy kicsit furcsa, hogy egy zátonyra futott hajó mellett fényképezkedik az ifjú pár. Persze ez csak az én magánvéleményem. 🙂

A legszebb képeket napfelkeltekor vagy naplementekor készíthetjük a hajóról, amin egyébként rengeteg galamb lakik. Miután megnéztétek a hajót, akkor üljetek be egy italra az Oniro nevű étterembe-bárba, sokan járnak ide ki naplementét nézni és finom ételeket is szolgálnak fel.

(Ja és még annyi, hogy tényleg ne próbáljatok meg felmászni a hajóra, mert veszélyes, több táblán is figyelmeztetnek erre. Nem árt az óvatosság.)

Íme pár kép, ami mostanában készítettem:

Edro III hajóroncs

Edro III hajóroncs

Edro III