Strandok Pafosz környékén

Pafosz környékén számtalan jó strand található, ahol lehet napozni, úszni és különböző vízisportokat űzni. Ezek a strandok homokosak, de nem túl hosszúak, viszont nagyon szép tiszta a víz.

A mi toplistánkon három strand szerepel:

Corallia Beach: ez az azonos nevű hotel mellett található és nyaranta elég zsúfolt, különösen kedvelik a kisgyerekes családok. A víz itt sekély és nagyon kellemes a hőmérséklete is. A strand természetesen kékzászlós, lehetőség van napernyő és napágy bérlésére is, ennek az ára 2 euró/darab. Köszönhetően a hullámtörő sziklának a hullámzás itt nem olyan erős, még szeles időben sem.

IMG_4481

Coral Bay: szintén nagyon jó strand és viszonylag hosszú is. A víz itt még sekélyebb és melegebb, mint a Corallia Beach-en. Régen arról volt híres, hogy a homok csodálatos korallszínű volt, mára már csak néha lehet látni. Jól felszerelt strand ez is, különféle vízisportokat itt is ki lehet próbálni, valamint kávézó/söröző beach bar is van a parton.

Lemba Community Beach: talán ez a legkülönlegesebb a három strand közül. Sokkal nyugodtabb hangulata van és kevesebben is látogatják, viszont itt nagyon vigyázni kell az ún. rip áramlatokra, amelyek veszélyesek lehetnek az úszókra nézve. Mivel itt hullámtörő nincs, ezért gyakran találkozhatunk itt nagy hullámokkal. Nagyon jó beach partykat is tartanak ezen a strandon nyaranta.

IMG_4796