Strandok Pafosz környékén

Pafosz környékén számtalan jó strand található, ahol lehet napozni, úszni és különböző vízisportokat űzni. Ezek a strandok homokosak, de nem túl hosszúak, viszont nagyon szép tiszta a víz.

A mi toplistánkon három strand szerepel:

Corallia Beach: ez az azonos nevű hotel mellett található és nyaranta elég zsúfolt, különösen kedvelik a kisgyerekes családok. A víz itt sekély és nagyon kellemes a hőmérséklete is. A strand természetesen kékzászlós, lehetőség van napernyő és napágy bérlésére is, ennek az ára 2 euró/darab. Köszönhetően a hullámtörő sziklának a hullámzás itt nem olyan erős, még szeles időben sem.

IMG_4481

Coral Bay: szintén nagyon jó strand és viszonylag hosszú is. A víz itt még sekélyebb és melegebb, mint a Corallia Beach-en. Régen arról volt híres, hogy a homok csodálatos korallszínű volt, mára már csak néha lehet látni. Jól felszerelt strand ez is, különféle vízisportokat itt is ki lehet próbálni, valamint kávézó/söröző beach bar is van a parton.

Lemba Community Beach: talán ez a legkülönlegesebb a három strand közül. Sokkal nyugodtabb hangulata van és kevesebben is látogatják, viszont itt nagyon vigyázni kell az ún. rip áramlatokra, amelyek veszélyesek lehetnek az úszókra nézve. Mivel itt hullámtörő nincs, ezért gyakran találkozhatunk itt nagy hullámokkal. Nagyon jó beach partykat is tartanak ezen a strandon nyaranta.

IMG_4796

Alykes Beach

Alykes Beach homkos tengerpartja Kato Pafosz turistanegyedéhez közel található, a Poseidonos Avenue mellett. A strand közelében még van egy buszmegálló is, így bárhonnan könnyen megközelíthető. A tenger szép tiszta itt, a strandot minden nap takarítják.
Különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk itt és minden év áprilisától októberéig életmentő is van a parton. A közelben sok hotel található.

Faros – Lighthouse Beach

A post shared by @redhairladyontravel on


Faros Beach egy nagyon hosszú, homokos tengerpart Pafosz nyugati végében. Könnyen megtalálható a strand, nem messze tőle van buszmegálló is. A Malltól kb. 10 perc sétára található. Lehet napernyőt és napágyat is bérelni. Különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk, valamint van egy strandröplabdapálya is. A part tiszta és víz minősége jó. Életmentő is van a strandon.

Geroskipou Municipal Beach


Geroskipouban található ez a homokos strand. Mint minden parton itt is lehet napernyőt és napágyat bérelni, különböző vízi sportok is elérhetőek. Életmentő is van a parton. Jól felszerelt strand.

Paphos Municipal Baths Beach

A post shared by @yonapetit on


Pafosz városi strandja a Municipal Baths Beach Kato Pafosz szívében. Eléggé nyüzsgő hely, tehát, aki szeretne egy kis nyugalmat, az ne ezt a strandot válassza. Egy kőhajításnyira van az üzletektől, éttermektől és bároktól. Napernyő- és ágy bérlésére is van lehetőség.

Pachyammos Beach

A post shared by tdako (@tdako) on


Pachyammos Bay egy keskeny, homokos partszakasz, ahol néhány szikla is található. Kato Pafoszon a hotelek előtt fekszik, a Poseidonos Avenue közvetlem közelében. Jól megközelíthető a városból. Annak ellenére, hogy nem túl nagy strand, szép tiszta, takarítják is. Életmentők is vannak a parton.

Vrysoudia Beach
Kato Pafoszon található homokos strand, amit sziklák vesznek körül. Jól felszerelt strand és könnyen megtalálható. A víz minőségét rendszeresen ellenőrzik. Lehet itt is napernyőket és napágyakat bérelni. Életmentők is vannak a parton. Bárok, étteremek és szálláshelyek is vannak a közelben.

Pafosz strandjai

Pafosz strandjai – Forrás: Pixabay